Ur filmen HOME

" Livet föddes för 4 miljarder år sedan och vi human sapiens för 200 000 år sedan, men ändå har vi lyckats förstöra balansen som är så viktigt för livet."

"Floder förde med sig mineraler frå berg till havet och blev därför fulla med salt."


"Cyanobakterierna är dem ända som kan fånga solens energi. Dem är en vital förfäder till alla växtarter. DE förändrade planetens öde! Växterna tog upp syret från vattnet pch pga av det fick luften syre"

"Världens består alltid av samma mängd vatten, och alla arter har druckit samma vatten. allting sitter ihop. 70% av gasen våra lungor inte klarar sig utan kommer ifrån algerna som färgar havets yta. Jorden är beroenda av att alla arter finns. korallerna skyddar fisken osv."


"Det tog 4 miljarder år och skapa träd. Träd är den ända varelsen som trotsar tygndlagen och växer mot himlen. Träd har även ärft förmågan att fånga solens energi från cyanobakterierna."


"1½ miljarder människor lever som för 6000 år sedan idag. Fler än det rika länderna tillsammans. Och den ända energin dem lever på är det naturen producerar varje år. "
jag anser att kan dem kan vi.


"Jordbruket hände för 10 000 år sedan och var vår första revolution! De gav oss överskott som sedan bildade städer och civilisationer. sen hittade vi oljan -ren energi,- solenergi,- som växter samlat under miljontalsår. Det är kol, gas men framför allt Olja. Allt skedde snabbt efter de. På 60 år 3 dubblades befolkningen. Hälften bor i städer. New york är en symol för oljans kraft."

"1 liter olja ersätter lika mycket energi som tio par händer under ett dygn."
lösningen för arbetslösheten?


" Ju fler odlad mark ju mer parasiter. Bekämpningsmedel, en kemisk gåva, utrota dem. Dåliga skördar var ett minne blott. Men det spred sig till luft, jord, växter och hav. Är det farligt för oss? fråga bönderna med skyddsdräkterna.  Den tar sig in i modercellen som alla livsformer delar. Gödningsmedl förvandlar våra ursprungliga grödor till andra varianter och så, på 100år har 75% av det grödor som bönder skapat i 1000-tals år, försvunnnit!"


fortsättning följer.....



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0